Urnik

Ponedeljek - Petek
8:00 do 22:00
Sobota
10:00 do 21:00
Nedelja
9:00 do 12:00
15:00 do 20:00

Finska savna:


Finska savna je osnovna zvrst savne z visoko temperaturo (od 70 do 100 stopinj) in nizko relativno zračno vlago (od 20% do 5%). Zaradi tako visoke temperature je bivanje v savni do 15 minut, kar se ponovi do trikrat. Po potenju, se ohladimo v hladni vodi in počivamo. Že v prazgodovini so ljudje poznali različne osvežilne kopeli, ki jih lahko smatramo za predhodnice savne. Prava savna pa je doživela svoj resnični razmah v 20. stoletju, ko se je iz skandinavskih dežel razširila po vsem svetu.


Zeliščna savna:

Bistvo zeliščne (vlažne) savne je v tem, da dosega temperaturo do 60°C in vlažnost do 65%. Namenjena je starejšim savnistom in tistim, ki želijo inhalirati ob različnih povečanih dozah eteričnih olj, predvsem pa tistim, ki želijo za svoje telo, zlasti dihala dobro. Največ jo uporabljajo v Evropi, kjer je prisotna šele 20 let, gre za novejši dosežek.

Infra savna:

Prijetna toplota infrardečih žarkov, ki prodira do 4 centimetre globoko v telo in segreva tudi notranje organe, ima izjemno veliko zdravilnih učinkov na telo. Pospešita se prekrvavitev telesa in presnova, močno se poveča poraba kalorij. Infrardeči žarki pripomorejo tudi k hitrejšemu okrevanju po poškodbah in k lajšanju bolečin v mariskaterem delu telesa, so pa koristini tudi pri premagovanju glavobola in izčrpanosti ter pomagajo pri motnjah spomina, nizkem ali visokem krvnem tlaku, neješčnosti in zaprtju. Prednost infrardeče savne je tudi ta, da so temperature le okoli 50 do 60 stopinj Celzija, zato je tovrstna savna primerna in predvsem bolj varna tudi za ljudi s težavami srca in ožilja.